Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке:
https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/11191
Назив: | Chemical composition and biological activity of novel types of kombucha beverages with yarrow |
Аутори: | Vitas J. Cvetanović, Aleksandra Mašković, Pavle ![]() ![]() Švarc Gajić J. Malbaša R. |
Датум издавања: | 2018 |
Сажетак: | © 2018 Elsevier Ltd Kombucha beverages were produced by fermentation of new types of substrates – yarrow infusions and yarrow subcritical water extracts (SWE). Fermentation process parameters (pH, total acidity and yield of biomass), chemical composition (organic acids, total phenols and flavonoids and vitamin C content) and sensory analysis indicated that SWE were more suitable substrates for successful fermentation. Products obtained on infusions had more pronounced anticancer and antimicrobial properties whereas beverages produced on SWE had higher antioxidant potential. |
URI: | https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/11191 |
Тип: | article |
DOI: | 10.1016/j.jff.2018.02.019 |
ISSN: | 1756-4646 |
SCOPUS: | 2-s2.0-85042937195 |
Налази се у колекцијама: | Faculty of Agronomy, Čačak |
Датотеке у овој ставци:
Датотека | Опис | Величина | Формат | |
---|---|---|---|---|
PaperMissing.pdf Ограничен приступ | 29.86 kB | Adobe PDF | ![]() Погледајте |
Ставке на SCIDAR-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.