Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/15967
Назив: Gluten-related disorders
Аутори: Vuletic, Biljana
Kocovic, Aleksandar
Mladenović M.
Leković Z.
Radlović V.
Stojanović Jovanović B.
Đonović N.
Radlovic N.
Датум издавања: 2022
Сажетак: Gluten-related disorders are a heterogeneous group of clinical entities caused by intolerance to wheat, rye, and barley flour components. They occur in 3–5% of genetically predisposed persons and, based on pathogenic and clinical features, are classified into celiac disease, non-celiac gluten sensitivity, and wheat allergy. There are also specific entities such as dermatitis herpetiformis or gluten ataxia, which can occur either within the celiac disease or independently. This article based on the current knowledge shows the basic details of the pathogenesis, clinical expression, diagnosis, and treatment of these disorders.
URI: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/15967
Тип: review
DOI: 10.2298/SARH200828100V
ISSN: 0370-8179
SCOPUS: 2-s2.0-85127230919
Налази се у колекцијама:Faculty of Medical Sciences, Kragujevac

Број прегледа

66

Број преузимања

2

Датотеке у овој ставци:
Датотека Опис ВеличинаФормат 
PaperMissing.pdf
  Ограничен приступ
29.86 kBAdobe PDFСличица
Погледајте


Ставке на SCIDAR-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.