Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/17516
Назив: CELERY („APIUM GRAVEOLENS L.“) AS A SOURCE OF PHYTOCHEMICALS WITH ANTIOXIDANT AND ANTIBACTERIAL EFFECTS
Аутори: Đurović, Vesna
Mandić, Leka
Igrošanac, Marija
Radovanović, Mirjana
Pešaković, Marijana
Mladenović, Jelena
Đukić, Dragutin
Часопис: XXVIII savetovanje o biotehnologiji sa međunarodnim učešćem
Датум издавања: 2023
Сажетак: The aim of this work was to investigate the content of phytochemicals in celery root and its antioxidant and antibacterial potential. The content of total phenols in celery root was 2.99 mg GAE g-1, total flavonoids 1.38 mg RE g-1, total tannins 1.87 mg GAE g-1 and vitamin C 12.7 mg 100 g-1. Antioxidant activity measured by the DPPH method and expressed in % inhibition were 42.26 % or 2.38 μmol TE g-1. Antibacterial activity was tested on pure cultures of Enterococcus faecium, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Salmonella enteritidis, E. Coli and Serratia marcescens. Listeria monocytogenes showed the highest sensitivity while the Salmonella enteritidis and E. coli were the most resistant.
URI: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/17516
Тип: conferenceObject
DOI: 10.46793/SBT28.315DJ
Налази се у колекцијама:Faculty of Agronomy, Čačak

Број прегледа

329

Број преузимања

163

Датотеке у овој ставци:
Датотека Опис ВеличинаФормат 
39-SoBT2023_Đurović V. et al.pdf310.73 kBAdobe PDFСличица
Погледајте


Ова ставка је заштићена лиценцом Креативне заједнице Creative Commons