Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/17532
Назив: ENERGY USAGE AND RASPBERRY CONVECTIVE AND MICROWAVE DRYING PARAMETERS
Аутори: Pantelić, Valerija
Miletic, Nemanja
Milovanović, Vesna
Petković, Marko
Lukyanov, Alexander
Filipović, Vladimir
Djurović, Igor
Часопис: XXVIII savetovanje o biotehnologiji sa međunarodnim učešćem
Датум издавања: 2023
Сажетак: The drying experiments of microwave (MD) and convective (CD) dehydration of raspberries show a shorter drying time by 86–96 % and lower energy usage resulting in energy saving of 81–89 % for MD. The average drying ratio of raspberries increases by 3.5–19 times with the application of MD. Newton's, Modified Henderson, and Pabis's, Logarithmic models were successfully used to describe the drying kinetics of raspberries. Willamette and Tulameen varieties, dehydrated on 240 W MD, showed the shortest dehydration time, the minimum energy usage, and the most efficient diffusion.
URI: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/17532
Тип: conferenceObject
DOI: 10.46793/SBT28.451P
Налази се у колекцијама:Faculty of Agronomy, Čačak

Број прегледа

86

Број преузимања

19

Датотеке у овој ставци:
Датотека Опис ВеличинаФормат 
56-SoBT2023_Pantelić V. et al.pdf320.27 kBAdobe PDFСличица
Погледајте


Ова ставка је заштићена лиценцом Креативне заједнице Creative Commons