Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19685
Пун извештај метаподатака
Поље DC-а ВредностЈезик
dc.contributor.authorDjurovic, Igor-
dc.contributor.authorPetković, Marko-
dc.contributor.authorMiletic, Nemanja-
dc.contributor.authorRadovanović, Jovana-
dc.date.accessioned2023-12-18T15:09:08Z-
dc.date.available2023-12-18T15:09:08Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.isbn978-86-87611-74-0en_US
dc.identifier.urihttps://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19685-
dc.description.abstractU radu je ispitivan uticaj različitih udela voćnog praha (1, 2,5, 5 i 10%) crne aronije (Aronia melanocarpa L.) na toplotne osobine hleba od pšeničnog brašna. Voćni prah aronije dobijen je konvektivnim sušenjem svežih plodova na temperaturama 50, 60 i 70 oC, mlevenjem i prosejavanjem. Uzorci hleba sa dodatkom voćnog praha aronije imaju viši toplotni kapacitet u odnosu na beli hleb. Sa porastom udela voćnog praha aronije raste i specifični toplotni kapacitet. Hleb sa dodatkom 10% voćnog praha aronije sušene na 60 oC, ima najvišu vrednost specifičnog toplotnog kapaciteta (3,8161 J 100 gsuve materije hleba -1 ·K).en_US
dc.subjecthleben_US
dc.subjectvoćni prah aronijeen_US
dc.subjectspecifični toplotni kapaciteten_US
dc.titleIspitivanje toplotnih svojstava hleba sa voćnim prahom aronije (Аrоniа меlаnосаrра L.)en_US
dc.title.alternativeTHERMAL ANALYSIS РRОDUСТЅ ОF ВRЕАD WIТН А FRUIТ DUЅТ ОF СНОКЕВЕRRY (АRОNIА МЕLАNОСАRРА L)en_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.type.versionPublishedVersionen_US
Налази се у колекцијама:Faculty of Agronomy, Čačak

Број прегледа

14

Број преузимања

5

Датотеке у овој ставци:
Датотека Опис ВеличинаФормат 
Ispitivanje + ISBN.pdf433.32 kBAdobe PDFСличица
Погледајте


Ставке на SCIDAR-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.