Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19685
Назив: Ispitivanje toplotnih svojstava hleba sa voćnim prahom aronije (Аrоniа меlаnосаrра L.)
Аутори: Djurovic, Igor
Petković, Marko
Miletic, Nemanja
Radovanović, Jovana
Датум издавања: 2020
Сажетак: U radu je ispitivan uticaj različitih udela voćnog praha (1, 2,5, 5 i 10%) crne aronije (Aronia melanocarpa L.) na toplotne osobine hleba od pšeničnog brašna. Voćni prah aronije dobijen je konvektivnim sušenjem svežih plodova na temperaturama 50, 60 i 70 oC, mlevenjem i prosejavanjem. Uzorci hleba sa dodatkom voćnog praha aronije imaju viši toplotni kapacitet u odnosu na beli hleb. Sa porastom udela voćnog praha aronije raste i specifični toplotni kapacitet. Hleb sa dodatkom 10% voćnog praha aronije sušene na 60 oC, ima najvišu vrednost specifičnog toplotnog kapaciteta (3,8161 J 100 gsuve materije hleba -1 ·K).
URI: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19685
Тип: conferenceObject
Налази се у колекцијама:Faculty of Agronomy, Čačak

Број прегледа

13

Број преузимања

5

Датотеке у овој ставци:
Датотека Опис ВеличинаФормат 
Ispitivanje + ISBN.pdf433.32 kBAdobe PDFСличица
Погледајте


Ставке на SCIDAR-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.