Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19795
Назив: Model of convective drying of black chokeberry (Aronia melanocarpa L.)
Аутори: Petković, Marko
Đurović, Igor
Miletic, Nemanja
Lukyanov, Alexander
Kluchka, Eugenia
Radovanović, Jovana
Donskoy, Danila
Датум издавања: 2020
Сажетак: Kinetika sušenja svežih celih plodova aronije (Aronia melanocarpa L.) analizirana je konvektivnom metodom na temperaturama od 50, 60 i 70 °C. Rezultati eksperimenta su postavljeni na osnovu osam modela za promenu odnosa vlage (MR) i četiri modela za promenu ukupnih masa plodova (brzina sušenja, DR). Modifikovana Page i Logaritamska jednačina uspešno su korišćene za opisivanje MR, kao i polinomne i modifikovane Gaussove jednačine, za DR. Prema efikasnosti konvektivnog sušenja (cena koštanja, energetska efikasnost, konstante modela sušenja), preporučeni metod konvektivnog sušenja je sušenje na 70 °C (najkraće vreme i najbrža brzina dehidracije).
URI: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19795
Тип: conferenceObject
Налази се у колекцијама:Faculty of Agronomy, Čačak

Број прегледа

417

Број преузимања

12

Датотеке у овој ставци:
Датотека Опис ВеличинаФормат 
50 Zbornik radova XXV Savetovanja o biotehnologiji (2020).pdf358.76 kBAdobe PDFСличица
Погледајте


Ставке на SCIDAR-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.