Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/20250
Назив: Quality and chemical profile assessment of different teas in Serbia
Аутори: Mašković, Pavle
Đukić, Dragutin
Mandić, Leka
Knežević, Desimir
Cvijović, Milica
Radojković, Marija
Đurović, Saša
Датум издавања: 2017
Сажетак: Satureja montana, Ocimum basilicum, Camellia sinesis, Saliva officinalis, Althaea officinalis, Thymus camphoratus, Rosmarinus officinalis, Mentha piperita and Mountain tea were investigated for their quality (ash and moisture contents), as well as for chemical profile. HPLC analysis was applied to determine saccharide, vitamin C and caffeine contents in all teas samples. Obtained results demonstrated high quality of all tea samples (moisture of all samples was below 12%), while chemical analysis revealed presence of glucose, fructose, sucrose, vitamin C and caffeine in tested materials. Exception was Ocimum basilicum, where only glucose was detected and quantified.
URI: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/20250
Тип: conferenceObject
Налази се у колекцијама:Faculty of Agronomy, Čačak

Број прегледа

357

Број преузимања

13

Датотеке у овој ставци:
Датотека Опис ВеличинаФормат 
Quality and chemical profile assessment of different teas in Serbia.pdf298.56 kBAdobe PDFСличица
Погледајте


Ставке на SCIDAR-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.