Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/22277
Назив: CHANGES IN THE PHYSICOCHEMICAL COMPOSITION OF RAW MILK AS A RESULT OF INCREASED SOMATIC CELL COUNT
Аутори: Dimovska, Lina
Trajkovska, Biljana
Veljanovska Kiridjievska, Lidija
Dimovska, Nina
Mašković, Jelena
Mašković, Pavle
Часопис: 3rd International Symposium on Biotechnology
Датум издавања: 2025
Сажетак: This study aimed to assess the impact of an elevated somatic cell count (SCC)—a key indicator of udder health and milk quality—on the physicochemical composition of 4,287 raw cow milk samples collected from three dairies. As SCC levels increased, significant changes were observed in lactose and protein content, freezing point, and solids non-fat, with lactose exhibiting the most pronounced variations. These findings highlight the direct influence of SCC on milk composition, reinforcing the importance of strict hygiene practices in dairy farms to ensure optimal milk quality and safety.
URI: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/22277
Тип: conferenceObject
DOI: 10.46793/SBT30.62LD
Налази се у колекцијама:Faculty of Agronomy, Čačak

Број прегледа

86

Број преузимања

6

Датотеке у овој ставци:
Датотека Опис ВеличинаФормат 
SYMBIOTECH2025-535-540.pdf351.18 kBAdobe PDFСличица
Погледајте


Ова ставка је заштићена лиценцом Креативне заједнице Creative Commons