Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/17531
Назив: THE ANTIOXIDANT POTENTIAL OF CONVECTIVE AND MICROWAVE-DRIED RASPBERRIES
Аутори: Pantelić, Valerija
Miletic, Nemanja
Milovanović, Vesna
Đurović I.
Petković, Marko
Датум издавања: 2023
Сажетак: The present study aimed to evaluate the effect of convective and microwave drying on bioactive compounds in raspberries (Rubus idaeus L.) cv. Willamette and Tulameen. Fruits were dehydrated in the convective dryer at temperatures 50 °C and 70 °C and microwave oven at power levels (90, and 240 W). The highest percentage of anthocyanin (11.6 %) and polyphenols (25 %) was retention in microwave-dried Willamette at 90 W. The microwave-dried Willamette at 90 W also had the highest antioxidant potential of 1.53 ± 0.26 mmol TE/100g dry matter.
URI: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/17531
Тип: conferenceObject
DOI: 10.46793/SBT28.445P
Налази се у колекцијама:Faculty of Agronomy, Čačak

Број прегледа

2846

Број преузимања

26

Датотеке у овој ставци:
Датотека Опис ВеличинаФормат 
55-SoBT2023_Pantelić V. et al.pdf233.6 kBAdobe PDFСличица
Погледајте


Ова ставка је заштићена лиценцом Креативне заједнице Creative Commons