Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19689
Назив: Uticaj sadržaja čvrstih triglicerida na fizička svojstva čokolade sa sojinim mlekom
Аутори: Pajin, Biljana
Zaric, Danica
Šereš, Zita
Šoronja-Simović, Dragana
loncarevic, Ivana
Petković, Marko
Датум издавања: 2011
Сажетак: U radu su prikazani rezultati ispitivanja uticaja kolidine sojinog mleka u prahu (15% i 20o/") na teksturalne karakteristike dokolade i sadrZaj dvrstih triglicerida. Cokolada sa sojinim mlekom je proizvedena u laboratorijskom kuglidnom mlinu. Parametri koji su menjani i diji uticaj na svojstva dokolade je ispitan su: vreme usitnjavanja i temperatura pretkristalizacije dokoladne mase. odredivanje dvrstoie dokolade je izvedeno na aparatu Texture Analyser, dok je sadrzaj dvrstih triglicerida odreden na uredaju pulsni NMR Bruker. Utvrdeno je da 5% poveianja sojinog mleka u sirovinskom sastavu dokoladne rlase ne utide znadajno na promenu sadrZaja dvrstih triglicerida, ali da utide na poveianje dvrstoie dokolade.
URI: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19689
Тип: conferenceObject
Налази се у колекцијама:Faculty of Agronomy, Čačak

Број прегледа

18

Број преузимања

7

Датотеке у овој ставци:
Датотека Опис ВеличинаФормат 
Uticaj sadrzaja + ISBN.pdf5.96 MBAdobe PDFСличица
Погледајте


Ставке на SCIDAR-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.