Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке:
https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19689
Назив: | Uticaj sadržaja čvrstih triglicerida na fizička svojstva čokolade sa sojinim mlekom |
Аутори: | Pajin, Biljana Zaric, Danica Šereš, Zita Šoronja-Simović, Dragana loncarevic, Ivana Petković, Marko |
Датум издавања: | 2011 |
Сажетак: | U radu su prikazani rezultati ispitivanja uticaja kolidine sojinog mleka u prahu (15% i 20o/") na teksturalne karakteristike dokolade i sadrZaj dvrstih triglicerida. Cokolada sa sojinim mlekom je proizvedena u laboratorijskom kuglidnom mlinu. Parametri koji su menjani i diji uticaj na svojstva dokolade je ispitan su: vreme usitnjavanja i temperatura pretkristalizacije dokoladne mase. odredivanje dvrstoie dokolade je izvedeno na aparatu Texture Analyser, dok je sadrzaj dvrstih triglicerida odreden na uredaju pulsni NMR Bruker. Utvrdeno je da 5% poveianja sojinog mleka u sirovinskom sastavu dokoladne rlase ne utide znadajno na promenu sadrZaja dvrstih triglicerida, ali da utide na poveianje dvrstoie dokolade. |
URI: | https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19689 |
Тип: | conferenceObject |
Налази се у колекцијама: | Faculty of Agronomy, Čačak |
Датотеке у овој ставци:
Датотека | Опис | Величина | Формат | |
---|---|---|---|---|
Uticaj sadrzaja + ISBN.pdf | 5.96 MB | Adobe PDF | Погледајте |
Ставке на SCIDAR-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.