Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке:
                
    
    https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19797| Назив: | Ispitivanje toplotnih svojstava hleba sa voćnim prahom aronije (Aronia melanocarpa L.) | 
| Аутори: | Đurović, Igor     Petković, Marko     Miletic, Nemanja     Radovanović, Jovana | 
| Датум издавања: | 2020 | 
| Сажетак: | U radu je ispitivan uticaj različitih udela voćnog praha (1, 2,5, 5 i 10%) crne aronije (Aronia melanocarpa L.) na toplotne osobine hleba od pšeničnog brašna. Voćni prah aronije dobijen je konvektivnim sušenjem svežih plodova na temperaturama 50, 60 i 70 C, mlevenjem i prosejavanjem. Uzorci hleba sa dodatkom voćnog praha aronije imaju viši toplotni kapacitet u odnosu na beli hleb. Sa porastom udela voćnog praha aronije raste i specifični toplotni kapacitet. Hleb sa dodatkom 10% voćnog praha aronije sušene na 60 oC, ima najvišu vrednost specifičnog toplotnog kapaciteta (3,8161 J /100 g suve materije hleba ·K). | 
| URI: | https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19797 | 
| Тип: | conferenceObject | 
| Налази се у колекцијама: | Faculty of Agronomy, Čačak | 
Датотеке у овој ставци:
| Датотека | Опис | Величина | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| 49 Zbornik radova XXV Savetovanja o biotehnologiji (2020).pdf | 310.8 kB | Adobe PDF |  Погледајте | 
Ставке на SCIDAR-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.

 
            