Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19818
Назив: Uticaj mometa odvajanja srednje frakcije pri redestilaciji na kvalitet šljivovice sorte Crvena ranka
Аутори: Nikićević, Ninoslav
Popović, Branko
Tešević, Vele
Mitrović, Olga
Kandić, Miodrag
Miletic, Nemanja
Urošević, Ivan
Часопис: Voćarstvo
Датум издавања: 2014
Сажетак: Crvena ranka se svrstava u sorte šljive za proizvodnju šljivovice vrhunskog kvaliteta. Cilj rada je bio da se utvrdi uticaj momenta odvajanja frakcija srca i patoke u toku redestilacije na kvalitet - hemijski sastav i senzorne karakteristike šljivovice sorte Crvena ranka. Različiti momenti odvajanja srednje frakcije od frakcije patoke pri redestilaciji uticali su na to da se proizvedene šljivovice značajno razlikuju po sadržajima ukupnih kiselina, ukupnih estara, 1-heksanola i drugih sastojaka koji prelaze u destilat pri kraju izdvajanja srednje frakcije ili na početku i u toku izdvajanja frakcije patoke. Nisu utvr|ene značajnije razlike u senzornim ocenama dobijenih šljivovica.
URI: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19818
Тип: article
ISSN: 1820-5054
Налази се у колекцијама:Faculty of Agronomy, Čačak

Број прегледа

7

Број преузимања

4

Датотеке у овој ставци:
Датотека Опис ВеличинаФормат 
18 Voćarstvo (2014).pdf79.35 kBAdobe PDFСличица
Погледајте


Ставке на SCIDAR-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.