Please use this identifier to cite or link to this item: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/16947
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.rights.licenseAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.contributor.authorAleksić, Aleksandar-
dc.contributor.authorTadić, Danijela-
dc.contributor.authorKomatina, Nikola-
dc.date.accessioned2023-03-06T07:19:54Z-
dc.date.available2023-03-06T07:19:54Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.isbn978-86-80164-18-2en_US
dc.identifier.urihttps://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/16947-
dc.description.abstractU savremenim konceptima upravljanja, planiranje proizvodnje je zasnovano na zahtevima kupaca, tako da prognoziranje tražnje predstavlja jedan od najvažnijih zadataka operativnog menadžmenta. U industriji, kao što je prehrambena, gde se zahtevi kupaca menjaju često i brzo, složenost razmatranog problema se povećava. Da bi preduzeće održalo visok nivo konkurentnosti, treba da odabere odgovarajući model za prognozu tražnje. U ovom radu prikazane su različite kvantitativne metode za prognoziranje tražnje kao i greške koje se prave primenom ovih metoda. Ove metode su testirane na realnim podacima koji su dobijeni iz preduzeća prehrambene industrije koje egzistira u šumadijskom okrugu.en_US
dc.language.isosren_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess-
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.source24. nacionalni naučno-stručni skup: Sistem kvaliteta uslov za uspešno poslovanje i konkurentnosten_US
dc.subjectprognoziranje tražnjeen_US
dc.subjectmetoda osrednjavanjaen_US
dc.subjectmetoda eksponencijalnog podešavanjaen_US
dc.subjectprehrambena industrijaen_US
dc.titlePrognoziranje tražnje primenom nekih kvantitativnih metodaen_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.description.versionPublisheden_US
dc.type.versionPublishedVersionen_US
Appears in Collections:Faculty of Engineering, Kragujevac

Page views(s)

371

Downloads(s)

16

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Aleksić, Tadić & Komatina.pdf2.13 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons