Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/17468
Пун извештај метаподатака
Поље DC-а ВредностЈезик
dc.rights.licenseCC0 1.0 Universal*
dc.contributor.authorGaric, Mlađan-
dc.contributor.authorRadojevic, Ivana-
dc.contributor.authorNikolic, Dragan-
dc.contributor.authorRakonjac, Vera-
dc.contributor.authorPetrović, Aleksandar-
dc.contributor.authorRanković-Vasić, Zorica-
dc.date.accessioned2023-03-27T18:27:14Z-
dc.date.available2023-03-27T18:27:14Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.isbn9788687611887en_US
dc.identifier.urihttps://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/17468-
dc.description.abstractThis paper presents the results on the study of promising vine hybrids in the Nis wine-growing region. The following promising vine hybrids were obtained from three different crossing combinations: NI 11-92 (Prokupac x Gamay Noir), NI 8-92 (Smederevka x Traminer Savagnin rose), and NI 2-92 (Smederevka x Riesling Rhine). The hybrids were created in the “Centre for Viticulture and Winemaking” in Niš. The tested hybrids differed in their cropping potential, grape yield and quality, chemical composition and sensory evaluation of the wine.en_US
dc.language.isoenen_US
dc.publisherUniverzitet u Kragujevcu, Agronomski fakultet u Čačkuen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess-
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/*
dc.sourceXXVIII savetovanje o biotehnologiji sa međunarodnim učešćem-
dc.subjectphenologyen_US
dc.subjecthybridizationen_US
dc.subjectyielden_US
dc.subjectgrape qualityen_US
dc.subjectwine qualityen_US
dc.titlePRODUCTION AND TECHNOLOGICAL CHARACTERISTICS OF PROSPECTIVE VINE HYBRIDS IN THE NIS WINE-GROWING REGIONen_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.description.versionPublisheden_US
dc.identifier.doi10.46793/SBT28.149Gen_US
dc.type.versionPublishedVersionen_US
Налази се у колекцијама:Faculty of Agronomy, Čačak

Број прегледа

848

Број преузимања

37

Датотеке у овој ставци:
Датотека Опис ВеличинаФормат 
18-SoBT2023_Garić M. et al.pdf275.14 kBAdobe PDFСличица
Погледајте


Ова ставка је заштићена лиценцом Креативне заједнице Creative Commons