Please use this identifier to cite or link to this item: https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19633
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorPetković, Marko-
dc.contributor.authorDimitrijević, Duška-
dc.contributor.authorFilipovic, Vladimir-
dc.contributor.authorFilipović, Jelena-
dc.date.accessioned2023-12-15T09:07:45Z-
dc.date.available2023-12-15T09:07:45Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.isbn978-86-87611-55-9en_US
dc.identifier.urihttps://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19633-
dc.description.abstractU ovom radu posmatran je uticaj prirodnog ekstrakta ruzmarina na promenu oksidativne stabilnosti i senzornih osobina kukuruznog čipsa bez antioksidansa, sa antioksidansom i antioksidansom i semenkama lana (4%). Prirodni ekstrakt ruzmarina Synerox HT (antioksidans) dodat je u količini od 1250 ppm (0,125%) na količinu palminog ulja za prženje kukuruznog čipsa. Kukuruzni čips bez antioksidansa nakon 3. meseca čuvanja u laboratorijskim uslovima (30 °C), već je blago užegao (1,53 mg malonaldehida kg-1 gotovog proizvoda). Kukuruzni čips sa antioksidansom ne pokazuje znake užeglosti nakon 4. meseca čuvanja u laboratorijskim uslovima (1,05 mg malonaldehida kg-1 gotovog proizvoda).en_US
dc.subjectruzmarinen_US
dc.subjectkukuruzni čipsen_US
dc.subjectakrilamiden_US
dc.subjectTBA testen_US
dc.subjectlanen_US
dc.titleUTICAJ PRIRODNOG EKSTRAKTA RUZMARINA NA OKSIDATIVNU STABILNOST PRŽENOG KUKURUZNOG ČIPSAen_US
dc.title.alternativeEFFECTS OF NATURAL EXTRACT OF ROSEMARY ON THE OXIDATIVE STABILITY OF DEEP-FRIED CORN CHIPSen_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.type.versionPublishedVersionen_US
Appears in Collections:Faculty of Agronomy, Čačak

Page views(s)

15

Downloads(s)

7

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Uticaj prirodnog extr. ruzm.....pdf661.63 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Zbornik radova ISBN.pdf221.12 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in SCIDAR are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.