Please use this identifier to cite or link to this item:
https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19633
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Petković, Marko | - |
dc.contributor.author | Dimitrijević, Duška | - |
dc.contributor.author | Filipovic, Vladimir | - |
dc.contributor.author | Filipović, Jelena | - |
dc.date.accessioned | 2023-12-15T09:07:45Z | - |
dc.date.available | 2023-12-15T09:07:45Z | - |
dc.date.issued | 2018 | - |
dc.identifier.isbn | 978-86-87611-55-9 | en_US |
dc.identifier.uri | https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19633 | - |
dc.description.abstract | U ovom radu posmatran je uticaj prirodnog ekstrakta ruzmarina na promenu oksidativne stabilnosti i senzornih osobina kukuruznog čipsa bez antioksidansa, sa antioksidansom i antioksidansom i semenkama lana (4%). Prirodni ekstrakt ruzmarina Synerox HT (antioksidans) dodat je u količini od 1250 ppm (0,125%) na količinu palminog ulja za prženje kukuruznog čipsa. Kukuruzni čips bez antioksidansa nakon 3. meseca čuvanja u laboratorijskim uslovima (30 °C), već je blago užegao (1,53 mg malonaldehida kg-1 gotovog proizvoda). Kukuruzni čips sa antioksidansom ne pokazuje znake užeglosti nakon 4. meseca čuvanja u laboratorijskim uslovima (1,05 mg malonaldehida kg-1 gotovog proizvoda). | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | - |
dc.subject | ruzmarin | en_US |
dc.subject | kukuruzni čips | en_US |
dc.subject | akrilamid | en_US |
dc.subject | TBA test | en_US |
dc.subject | lan | en_US |
dc.title | UTICAJ PRIRODNOG EKSTRAKTA RUZMARINA NA OKSIDATIVNU STABILNOST PRŽENOG KUKURUZNOG ČIPSA | en_US |
dc.title.alternative | EFFECTS OF NATURAL EXTRACT OF ROSEMARY ON THE OXIDATIVE STABILITY OF DEEP-FRIED CORN CHIPS | en_US |
dc.type | conferenceObject | en_US |
dc.type.version | PublishedVersion | en_US |
Appears in Collections: | Faculty of Agronomy, Čačak |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Uticaj prirodnog extr. ruzm.....pdf | 661.63 kB | Adobe PDF | View/Open | |
Zbornik radova ISBN.pdf | 221.12 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in SCIDAR are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.