Please use this identifier to cite or link to this item:
https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/20301
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Topličić-Ćurčić G. | - |
dc.contributor.author | Grdic, Zoran | - |
dc.contributor.author | Ristic, Nenad | - |
dc.contributor.author | Despotovic, Iva | - |
dc.date.accessioned | 2024-03-14T08:18:39Z | - |
dc.date.available | 2024-03-14T08:18:39Z | - |
dc.date.issued | 2008 | - |
dc.identifier.issn | 0350-8587 | en_US |
dc.identifier.uri | https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/20301 | - |
dc.description.abstract | Poroznost agregata, njegova propustljivost, a i apsorpcija utiču na mnoge bitne osobine betona, kao što je moć povezivanja agregata za cementnu pastu, otpornost betona na dejstvo mraza, na hemijsku stabilnost,otpornost na habanje kao i na upijanje vode pod pritiskom. U radu je razmatran uticaj različitih vrsta drobljenog mineralnog agregata: bazalta, krečnjaka, dijabaza i andezita na veličinu upijanja vode pod pritiskom kod betona spravljenih sa njima u odnosu na etalon beton spravljen sa agregatom Moravcem. | en_US |
dc.language.iso | sr | en_US |
dc.publisher | Građevinsko-arhitektonski fakultet Univerziteta u Nišu | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | - |
dc.source | Zbornik radova GAF Niš, 23, 2008 | - |
dc.subject | upijanje vode | en_US |
dc.subject | bazalt | en_US |
dc.subject | dijabaz | en_US |
dc.subject | krečnjak | en_US |
dc.subject | andezit | en_US |
dc.title | Vodonepropustljivost betona spravljenog sa drobljenim mineralnim agregatima | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.description.version | Published | en_US |
dc.type.version | PublishedVersion | en_US |
Appears in Collections: | Faculty of Mechanical and Civil Engineering, Kraljevo |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2008 Zbornik Niš-2 rada.pdf | 1.38 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in SCIDAR are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.