Please use this identifier to cite or link to this item:
https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/22104
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Radivojević, Predrag | - |
dc.contributor.author | Lukic, Nebojsa | - |
dc.date.accessioned | 2025-02-10T08:10:25Z | - |
dc.date.available | 2025-02-10T08:10:25Z | - |
dc.date.issued | 2008 | - |
dc.identifier.isbn | 978-86-81505-41-0 | en_US |
dc.identifier.uri | https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/22104 | - |
dc.description.abstract | U radu je analizirano funkcionisanje sistema centralnog grejanja u uslovima snižene temperature vode u sekundarnom vodu, kao i uticaj tog sniženja na smanjenje toplotnih gubitaka u transportu grejnog fluida. Potrebno sniženje je ostvareno uvećanjem postojećih radijatora u objektu nepromenjenih termičkih karakteristika. Radi ispitivanja međusobnog uticaja, sistem centralnog grejanja je posmatran u sklopu sistema daljinskog grejanja.Pokazano je da sa snižavanjem srednje temperature sekundarne vode u sistemu centralnog grejanja,rastu uštede pri transportu grejnog fluida u primarnom i sekundarnom vodu. Analiza ekonomičnosti je pokazala da je moguće naći optimalnu vrednost ulaganja u sistem centralnog grejanja. | en_US |
dc.language.iso | sr | en_US |
dc.subject | temperatura sekundarne vode | en_US |
dc.subject | sistem centralnog grejanja | en_US |
dc.title | The influence of decreasing heating fluid temperature in central heating systems on energy consumption | en_US |
dc.title.alternative | Uticaj sniženja temperature grejnog flida sistema centralnog grejanja na potrošnju energije | en_US |
dc.type | conferenceObject | en_US |
dc.description.version | Published | en_US |
dc.type.version | PublishedVersion | en_US |
dc.source.conference | HVAC&R 2008 Belgrade | en_US |
Appears in Collections: | Faculty of Engineering, Kragujevac |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
kgh08_1 sr.pdf | 1.14 MB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Items in SCIDAR are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.