Please use this identifier to cite or link to this item:
https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19685
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Djurovic, Igor | - |
dc.contributor.author | Petković, Marko | - |
dc.contributor.author | Miletic, Nemanja | - |
dc.contributor.author | Radovanović, Jovana | - |
dc.date.accessioned | 2023-12-18T15:09:08Z | - |
dc.date.available | 2023-12-18T15:09:08Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.isbn | 978-86-87611-74-0 | en_US |
dc.identifier.uri | https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19685 | - |
dc.description.abstract | U radu je ispitivan uticaj različitih udela voćnog praha (1, 2,5, 5 i 10%) crne aronije (Aronia melanocarpa L.) na toplotne osobine hleba od pšeničnog brašna. Voćni prah aronije dobijen je konvektivnim sušenjem svežih plodova na temperaturama 50, 60 i 70 oC, mlevenjem i prosejavanjem. Uzorci hleba sa dodatkom voćnog praha aronije imaju viši toplotni kapacitet u odnosu na beli hleb. Sa porastom udela voćnog praha aronije raste i specifični toplotni kapacitet. Hleb sa dodatkom 10% voćnog praha aronije sušene na 60 oC, ima najvišu vrednost specifičnog toplotnog kapaciteta (3,8161 J 100 gsuve materije hleba -1 ·K). | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | - |
dc.subject | hleb | en_US |
dc.subject | voćni prah aronije | en_US |
dc.subject | specifični toplotni kapacitet | en_US |
dc.title | Ispitivanje toplotnih svojstava hleba sa voćnim prahom aronije (Аrоniа меlаnосаrра L.) | en_US |
dc.title.alternative | THERMAL ANALYSIS РRОDUСТЅ ОF ВRЕАD WIТН А FRUIТ DUЅТ ОF СНОКЕВЕRRY (АRОNIА МЕLАNОСАRРА L) | en_US |
dc.type | conferenceObject | en_US |
dc.type.version | PublishedVersion | en_US |
Appears in Collections: | Faculty of Agronomy, Čačak |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Ispitivanje + ISBN.pdf | 433.32 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in SCIDAR are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.