Please use this identifier to cite or link to this item:
https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19797
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Đurović, Igor | - |
dc.contributor.author | Petković, Marko | - |
dc.contributor.author | Miletic, Nemanja | - |
dc.contributor.author | Radovanović, Jovana | - |
dc.date.accessioned | 2024-01-11T08:27:50Z | - |
dc.date.available | 2024-01-11T08:27:50Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Đurović, I., Petković, M., Miletić, N., Radovanović, J. (2020): Ispitivanje toplotnih svojstava hleba sa voćnim prahom aronije (Aronia melanocarpa L.). Zbornik radova XXV Savetovanja o biotehnologiji, Čačak, Srbija, 479-485. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-86-87611-74-0 | en_US |
dc.identifier.uri | https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19797 | - |
dc.description.abstract | U radu je ispitivan uticaj različitih udela voćnog praha (1, 2,5, 5 i 10%) crne aronije (Aronia melanocarpa L.) na toplotne osobine hleba od pšeničnog brašna. Voćni prah aronije dobijen je konvektivnim sušenjem svežih plodova na temperaturama 50, 60 i 70 C, mlevenjem i prosejavanjem. Uzorci hleba sa dodatkom voćnog praha aronije imaju viši toplotni kapacitet u odnosu na beli hleb. Sa porastom udela voćnog praha aronije raste i specifični toplotni kapacitet. Hleb sa dodatkom 10% voćnog praha aronije sušene na 60 oC, ima najvišu vrednost specifičnog toplotnog kapaciteta (3,8161 J /100 g suve materije hleba ·K). | en_US |
dc.language.iso | sr | en_US |
dc.publisher | Agronomski fakultet u Čačku | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | - |
dc.source | Zbornik radova XXV Savetovanja o biotehnologiji, Čačak, Srbija | - |
dc.subject | Hleb | en_US |
dc.subject | Voćni prah aronije | en_US |
dc.subject | Specifični toplotni kapacitet | en_US |
dc.title | Ispitivanje toplotnih svojstava hleba sa voćnim prahom aronije (Aronia melanocarpa L.) | en_US |
dc.type | conferenceObject | en_US |
dc.description.version | Published | en_US |
dc.type.version | PublishedVersion | en_US |
Appears in Collections: | Faculty of Agronomy, Čačak |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
49 Zbornik radova XXV Savetovanja o biotehnologiji (2020).pdf | 310.8 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in SCIDAR are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.