Please use this identifier to cite or link to this item:
                
    
    https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19795Full metadata record
| DC Field | Value | Language | 
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Petković, Marko | - | 
| dc.contributor.author | Đurović, Igor | - | 
| dc.contributor.author | Miletic, Nemanja | - | 
| dc.contributor.author | Lukyanov, Alexander | - | 
| dc.contributor.author | Kluchka, Eugenia | - | 
| dc.contributor.author | Radovanović, Jovana | - | 
| dc.contributor.author | Donskoy, Danila | - | 
| dc.date.accessioned | 2024-01-11T08:19:49Z | - | 
| dc.date.available | 2024-01-11T08:19:49Z | - | 
| dc.date.issued | 2020 | - | 
| dc.identifier.citation | Petković, M., Đurović, I., Miletić, N., Lukyanov, A.D., Klyuchka, E.P., Radovanović, J., Donskoy, D.Y. (2020): Model of convective drying of black chokeberry (Aronia melanocarpa L.). Zbornik radova XXV Savetovanja o biotehnologiji, Čačak, Srbija, 563-569. | en_US | 
| dc.identifier.isbn | 978-86-87611-74-0 | en_US | 
| dc.identifier.uri | https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19795 | - | 
| dc.description.abstract | Kinetika sušenja svežih celih plodova aronije (Aronia melanocarpa L.) analizirana je konvektivnom metodom na temperaturama od 50, 60 i 70 °C. Rezultati eksperimenta su postavljeni na osnovu osam modela za promenu odnosa vlage (MR) i četiri modela za promenu ukupnih masa plodova (brzina sušenja, DR). Modifikovana Page i Logaritamska jednačina uspešno su korišćene za opisivanje MR, kao i polinomne i modifikovane Gaussove jednačine, za DR. Prema efikasnosti konvektivnog sušenja (cena koštanja, energetska efikasnost, konstante modela sušenja), preporučeni metod konvektivnog sušenja je sušenje na 70 °C (najkraće vreme i najbrža brzina dehidracije). | en_US | 
| dc.language.iso | sr | en_US | 
| dc.publisher | Agronomski fakultet u Čačku | en_US | 
| dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | - | 
| dc.source | Zbornik radova XXV Savetovanja o biotehnologiji, Čačak, Srbija | - | 
| dc.subject | Konvektivno sušenje | en_US | 
| dc.subject | Crna aronija | en_US | 
| dc.subject | Promena odnosa vlage | en_US | 
| dc.subject | Brzina sušenja | en_US | 
| dc.title | Model of convective drying of black chokeberry (Aronia melanocarpa L.) | en_US | 
| dc.title.alternative | Model konvektivnog sušenja crne aronije (Aronia melanocarpa L.) | en_US | 
| dc.type | conferenceObject | en_US | 
| dc.description.version | Published | en_US | 
| dc.type.version | PublishedVersion | en_US | 
| Appears in Collections: | Faculty of Agronomy, Čačak | |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| 50 Zbornik radova XXV Savetovanja o biotehnologiji (2020).pdf | 358.76 kB | Adobe PDF |  View/Open | 
Items in SCIDAR are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 
            