Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке:
                
    
    https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19795| Назив: | Model of convective drying of black chokeberry (Aronia melanocarpa L.) | 
| Аутори: | Petković, Marko     Đurović, Igor     Miletic, Nemanja     Lukyanov, Alexander Kluchka, Eugenia Radovanović, Jovana Donskoy, Danila | 
| Датум издавања: | 2020 | 
| Сажетак: | Kinetika sušenja svežih celih plodova aronije (Aronia melanocarpa L.) analizirana je konvektivnom metodom na temperaturama od 50, 60 i 70 °C. Rezultati eksperimenta su postavljeni na osnovu osam modela za promenu odnosa vlage (MR) i četiri modela za promenu ukupnih masa plodova (brzina sušenja, DR). Modifikovana Page i Logaritamska jednačina uspešno su korišćene za opisivanje MR, kao i polinomne i modifikovane Gaussove jednačine, za DR. Prema efikasnosti konvektivnog sušenja (cena koštanja, energetska efikasnost, konstante modela sušenja), preporučeni metod konvektivnog sušenja je sušenje na 70 °C (najkraće vreme i najbrža brzina dehidracije). | 
| URI: | https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/19795 | 
| Тип: | conferenceObject | 
| Налази се у колекцијама: | Faculty of Agronomy, Čačak | 
Датотеке у овој ставци:
| Датотека | Опис | Величина | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| 50 Zbornik radova XXV Savetovanja o biotehnologiji (2020).pdf | 358.76 kB | Adobe PDF |  Погледајте | 
Ставке на SCIDAR-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.

 
            