Молимо вас користите овај идентификатор за цитирање или овај линк до ове ставке:
https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/20098
Пун извештај метаподатака
Поље DC-а | Вредност | Језик |
---|---|---|
dc.contributor.author | Dosković, Vladimir | - |
dc.contributor.author | Bogosavljević-Bošković, Snežana | - |
dc.contributor.author | Škrbić, Zdenka | - |
dc.contributor.author | Petrović, Milun | - |
dc.contributor.author | Lukić, Miloš | - |
dc.contributor.author | Rakonjac, Simeon | - |
dc.contributor.author | Petričević, Veselin | - |
dc.date.accessioned | 2024-01-25T19:12:23Z | - |
dc.date.available | 2024-01-25T19:12:23Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Dosković, V., Bogosavljević-Bošković, S., Škrbić, Z., Petrović, M.D., Lukić, M., Rakonjac, S., Petričević, V. (2020): Uticaj različitih nivoa proteina u hrani na masu i udeo jestivih pratećih proizvoda klanja pilića. XXV Savetovanje o biotehnologiji sa međunarodnim učešćem, Čačak 13-14. mart, Zbornik radova 1: 303-308. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-86-87611-73-3 | en_US |
dc.identifier.uri | https://scidar.kg.ac.rs/handle/123456789/20098 | - |
dc.description.abstract | U radu je ispitivan uticaj različitih nivoa proteina u hrani (sa ili bez dodatka enzima proteaze) i pola pilića medium-growing linijskog hibrida Master Gris. Tov pilića trajao je 49. dana. Kontrolna grupa pilića (K) hranjena je potpunom smešom sa standardnim nivoom sirovih proteina u svakoj od faza tova: 22% u starter fazi (0-21 dan), 19% u grover fazi (22-42 dan) i 17% u finišer fazi (43-49 dan). Ogledne grupe (O-I i O-II) su hranjene potpunim smešama koje su sadržale manji % sirovih proteina za 4, odnosno za 6 % u odnosu na K grupu (preko smanjenog učešća sojine sačme u smešama), uz istovremeni dodatak ovim smešama enzima proteaze (Ronozyme ProAct) u koncentraciji 0,2, odnosno 0,3%. Na osnovu dobijenih rezultata zaključeno je da su kokice imale manju masu srca i jetre (p<0,05), kao i veći udeo jetre i bubca u masi grla pre klanja u odnosu na petliće (p<0,05), a da su primenjene formulacije obroka imale uticaj samo na masu jetre (p<0,05). | en_US |
dc.language.iso | sr | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | - |
dc.source | XXV Savetovanje o biotehnologiji sa međunarodnim učešćem, Čačak 13-14. mart, 2020. | en_US |
dc.subject | piići | en_US |
dc.subject | tov | en_US |
dc.subject | jestivi prateći proizvodi klanja | en_US |
dc.subject | enzim proteaza | en_US |
dc.subject | pol | en_US |
dc.title | Uticaj različitih nivoa proteina u hrani na masu i udeo jestivih pratećih proizvoda klanja pilića | en_US |
dc.type | conferenceObject | en_US |
dc.description.version | Published | en_US |
dc.type.version | PublishedVersion | en_US |
Налази се у колекцијама: | Faculty of Agronomy, Čačak |
Датотеке у овој ставци:
Датотека | Опис | Величина | Формат | |
---|---|---|---|---|
Doskovic SB 2020.pdf | 253.84 kB | Adobe PDF | ![]() Погледајте |
Ставке на SCIDAR-у су заштићене ауторским правима, са свим правима задржаним, осим ако није другачије назначено.